Vaccinare veterinară

hund_impfung.jpgVaccineazăți animalul de companie pentru a fi pregătit la lumea exterioară. Asigurăm servicii de vaccinare și deparazitare în Constanța.

Din momentul in care nu mai beau laptele matern, puii sunt descoperiti din punct de vedere imunologic si trebuie, deci, protejati prin vaccinare. Pentru ca vaccinul sa fie eficient, inainte cu cateva zile, se face deparazitarea interna.

Primul vaccin se face incepand cu varsta de 6-8 saptamani, atunci cand imunitatea asigurata de laptele matern incepe sa dispara. Cu cateva zile inainte de prima vaccinare este bine sa-l deparazitezi (pentru aceasta varsta iti recomand Drontal Puppy) si sa urmaresti daca elimina viermisori, caz in care deparazitarea se repeta peste 2 saptamani.

Primul vaccin este cel care protejeaza organismul impotriva bolii Carre (jigodie) si a parvovirozei. Se face apoi o repetare (rapel) a acestui vaccin la 2 saptamani .Se continua schema de vaccinare (schema stabilita de medicul veterinar) cu alte vaccinuri (pentru leptospiroza, coronaviroza, hepatita virala, parainfluenta, piroplasmoza, parvoviroza, boala Carre), la final urmand vaccinul antirabic.

Retine ca pana nu termina ultimul vaccin nu are voie sa iasa afara sau sa intre in contact direct cu alti caini. Prima vaccinare o va proteja impotriva parvovirozei si a maladiei Carre (jigodiei), apoi se repeta acelasi vaccin la interval de 2 saptamani, rastimp in care se repeta si deparazitarea interna. Apoi urmeaza vaccinul polivalent, cu rapel la 2 saptamani, si cel impotriva coronavirozei, urmand ca ultimul vaccin sa fie cel antirabic.

Deparazitarea interna se va face la un interval de 3-4 luni (in functie de greutatea catelului, se vor administra pastile antiparazitare: Cestal plus, Drontal, Dehinel, Pratel etc.)

Plimbarea in aer liber cu animalul tau poate aduce neplaceri, daca nu e pregatit.

© veterinar-constanta.ro. Toate drepturile rezervate. Creat cu Websea Website Builder